Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

fredag 13 november 2009

Visst finns det älgar kvar efter jakten.

















Nu är ju kanotsäsongen förbi sedan några veckor. Lite mera tid till turer i omgivningen. I dag fredag, fint väder för att spana på älg. Körde en sedan länge ganska säker route. Vi skulle ändå till Åmål.
Visst fanns det älg. Bra stor ko med en något mindre förmodligen fjolåring i sällskap stod nära vägen. Gjorde lite lockrop, men de kom inte närmare, utan stod kvar och lyssnade. Tog ett par bilder och körde vidare. Strax efter ett par rådjur betande på en grönfläck i utkanten av skogen. På sträckan Årjäng-Töcksfors har det under årets körts ihjäl 22 älgar som vi vet om.Just nu gäller det att köra försiktigt i skymningen då älgar gärna ändrar revir, nu när det närmar sig vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar