Besökte en bensinmack i dag, där man sålde brasved för79:- per påse. Upptäckte att jag sitter på en rikedom utan att ha pengarna, men väl veden. En fin vedstapel för köksspisen vintern 2014-2015 är redan klar. Vidare är årsförbrukningen av ved på Kanot Centret för vintern 2013- 2014 klar och nu går fritiden åt till att såga, klyva, stapla för vintern 2014- 2015.
På överlevnadskurserna brukar jag lära eleverna att " Den förberedde överleva" så det gäller ju att föregå med gott exempel.
Veden skall ju fällas under vintern, klyvas innan pingst, och staplat innan midsommar. Så är gammelmans reglen för att få bra ved.
Veden staplad mot solig söderväg med sol och utrymme mot väggen till vedboden.
Hej Preben & Gun.... Morgan "on-the-line"! Lite avundsjuk på din ved.... min ligger "vilt" omkastat i vedboden.... Kommer inom er endra dan....
SvaraRaderaMvh
Morgan