Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

tisdag 3 maj 2011

Fiskeområden går tillsammans.









Sjön Västra Silen har tidigare varit uppdelat i 2 fiskevårdsområden. Från 2010 har dessa områden gått ihop och har numera en gemensam styrelse och gemensamma bestämmelser vad gäller regler och priser for fiskekort.
I går hade vi ett styrelse möte och beslutade om omfattande åtgärder för att underlätta för laxartade fiskar att få till bra lekplatser. Det skall under ett par veckor ordnas fina grusbäddar i de vattendrag som finns inom området i anslutning till sjön.Vidare skall vi försöka plantera ut 2-3 åriga Gulspångslax om vi får tag i godkända utsättningsfisk.
Det blir en affär på över 100.000 kronor för fiskevårdsområdet. Dessa pengar kommer från försållda fiskekort och går således direkt tillbaka till sjön i form av åtgärder för att förbättra ett redan bra fiske.
Det kommer även till en förbättring med ett par bryggor vid iläggningsplatser för båtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar