Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

fredag 2 november 2012

Älgolycka med minimala skador..

0545 var jag på väg mot Skövde. Snöglåp, söligt väglag, 0 gradig väderlek, som gjord för olyckor. Körde sakta men i höjd med E 18 vid Tenvik var det en älgko med två kalvar som sprang över E 18. En personbil klippte älgkon som skadades allvarligt, men snart kom en lokal jägare och avlivade den skadade älgen som låg på vägen.
Kalvarna försvann, men en stund senare kom det trafikvarning via lokalradion med telefonnummer 020 999 444. Dagen efter en ny varning på lokal radion, att kalvarna höll sig i närheten där de miste älgkon. Bra med denna information.
Som tur var skadades inga personer och hela förloppet var ett bra exempel på hur man handlar vid liknande olyckor. Bra reflexkläder, fint utsatta varningstrianglar och varningsblinker på alla bilar i närheten, suveränt.

Just i gryningen, vid lite dåligt väder och delvis hal vägbana måste man vara extra uppmärksam. Området är till stora delar avspärrat med viltstängsel, men just i vägkorsningen vid Tenvik hade älgarna letat sig över E 18 där det inte fínns viltstaket.
Bra med reflexer i mörke och dåligt väder


EXTRA
Onsdag till fredag ytterligare två älgolyckor i området Nordmarken.
Dvs. 3 döda älgar på 48 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar