Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

måndag 5 augusti 2013

Dålig respekt för det totala eldningsförbudet.

Trots att det råder totalt eldningsförbud i kanotområdet Nordmarken och hela södra Sverige, eldas det på många platser. I DANO området är det även förbjudet att elda på annan plats än vid de fastställda lägerplatserna som är godkända av brandmyndigheterna. I dagens TV program på nyheterna i SVT 1 + Värmlands nyheterna påstod man att det var 55.000 kanot gäster i området under säsongen. Det var i samband att man påtalade faran för att elda i skog och mark. Helt fel det skall vara 55.000 övernattningar dvs. persondygn.Var det riktigt skulle det vara ca 385.000 persondygn vilket alla kan förstå, att det inte är sanning. Under söndagskvällen upptäcktes en eld vid Risviken. Polisen kontaktades men de hänvisade till räddningstjänsten i Årjäng. 
Eftersom att elda nu är ett lagbrott var det polisens sak att ta hand om ärendet enligt brandchefen i Årjäng  De viste dock inte var Risviken var. Kunde tydligen inte se varifrån telefonsamtalet kom och ringa för mera besked om platsen. Man frågar alltid varifrån någon ringer, det är rutin hos polisen!
Det var folk i 3 röda kanoter som eldade på nordspetsen av Risvikens halvön.

Underligt att folk inte kan respektera det totala eldningsförbudet.


Bilden är från Internät

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar