Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

torsdag 5 september 2013

Nu ändrar kanot området karaktär.

Sommaren har varit fantastisk. Sol, varmt, nästan inget regn och vädret det håller i sig ytterligare fram till nästa vecka enligt meteorologerna. 
Nu är det nästan tomt på kanoter i Nordmarken. Borta är de stora tyska grupperna- Det är nu kanot entusiasterna har sin bästa tid, de som kan umgås med naturen på naturens och ortsbefolknings villkor. Plocka bär och svamp  i skogarna  Nu kommer djuren i området också närmare sjöarna. Canada gässen kommer flygande i plogar längs sjöarna, landar en stund för att vila och få näring för nästa etapp. Bävrarna har brått för att fylla vinter förrådet. Älgkalvarna har blivit bra mycket större den senaste tiden. 
"Vår" Fiskgjuse  fick 2 flygga ungar i år. Riktigt bra.
Alla förbereder sig för vintern. Vi har fortfarande en del ute på sjöarna och det rapporteras att fiske har börjat bättra sig. Det har troligen varit för varmt i ytskiktet på vattnet, därav en kort tid med lite napp för de kanotister som fiskat. Men få har kört helt tomt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar