Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

tisdag 17 maj 2016

Tankar för dagen.


Jag funderar. Har vi de riktiga priser för att hyra kanot. Finner att en kanot for 2 personer i 7 dagar kostar 1925 DK Då paddlar man i Danmark på Gudenån i Jylland. Till detta kommer återtransport av kanoten till startpunkten.
Hos oss på Nordmarkens Kanot Center kan du hyra en liknande kanot för 2 personer från  925:- till 1245:- för 7 dygn.  Ta och räkna lite på växlingskursen också så ser du en klar ekonomisk fördel att paddla i Sverige.
Där vi finns i västra Värmland, är det i direkt anslutning till norra Dalsland och syd östra Norge. Här finner du mycket stora öde områden, med en mängd fina kanotleder. Det finns totalt ca 125 timrade vindskydd med eldstäder miljötoaletter och ved. För de som vill använda dessa auktoriserade lägerplatserna betala man 40:- per person och dygn. Det är i stort sett drickbart vatten i alla sjöarna.
Det finns turer där du i stort inte träffar andra kanotister, men också platser där det kan vara en del andra som gillar friluftsliv.
Genom bra skötsel av fisket, med regelbundna isättningar av yngel framför allt Lax och Öring har du en rimlig chans att få fångst.

Ta en titt på vår hemsida www.nordkanot.se så ser du lite mer om vårt totala utbud av friluftsliv och andra spännande upplevelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar