Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

torsdag 24 februari 2011

Bara 90 dagar kvar till vi börjar paddla.

Bilden är en Macfie kanot vars ägare har total renoverat den.

Harry Macfie var svensk och den som införde den canadensiska kanoten till Sverige i början av 1900 talet. Han skrev ett stort antal böcker om sitt liv i Canada som guldgrävare, pälsjägare och Prospektor för Mining kompanier där. När han återvände till Sverige startade han ett kanotbyggeri i Lyckorna i Bohuslän.

Dessa kanoter är till 100% anpassade till riktigt vildmarksliv och paddling. Det finns inte bättre. Ägare av denna typ av kanoter har en förening och vi träffas ett par gånger årligen. Det finns en blogg om detta 2010.
Ta gärna en titt på klubbens hemsida
har finns entusiasterna för paddling. Vi är själva lyckliga ägare till 4 Macfie kanoter av olika storlekar.

Det är ju endast ca 90 dagar kvar innan vi börjar paddla och redan nu tar vi mot bokningar för riktiga paddelturer och friluftsliv. Passa på med en vår tur när naturen vaknar och du är ensam ute i vildmarken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar