Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

torsdag 3 maj 2012

Nu är kanotområdet öppet.

Nu är kanot området öppet. Den 2 maj träffades ett fåtal kanotuthyrare och de fem naturtillsyningsmännen för en gemensam kväll vid en av området fina lägerplatser. Vi kanotuthyrare fick veta lite om deras planer inför sommaren. Dels den normal tillsyn i området, men även på vilka platser som det måste till reparationer av vindskydd m.m.
Det är kört ut mycket ved till de flesta lägerplatserna i vinter, detta trots att isförhållandena inte var de bästa, och man fortsätter med vedkörning så att det är klart överallt innan högsäsongen tar i på allvar. Man tyckte att det är en stor vedåtgång och bad att vi skall informera våra gäster om att inte elda för stort och för länge i onödan.  Det är stora kostnader för inköp av ved och transport. Pengar som kan användas till annat exempelvis flera nya lägerplatser. Mellan 500-600 kubikmeter ved år årsförbrukningen.
Miljötoaletterna i kanot området har fått en översyn och man betonade att det är viktigt att använda dessa för att förhindra att de rena vattnen inte förorenas.
Ansvaret för tillsynsgruppen är samma person som säsongen 2011 Henrik Hjert, boende i området och med stor friluftserfarenhet. Hans förordnande gäller just nu till 1 Oktober 2012.
Vid brister eller skador vid lägerplatserna är vi tacksamma om att få besked så vi kan sända vidare till service teamet. 
Henrik Hjert, ansvarig för Service teamet vid en äv lägerplatserna i
"The Real Canoe Country" Nordmarken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar