Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

söndag 8 juli 2012

F.U.T. Program i 3 dygn.

FUT program betyder  Fysisk, Utmattning och Träning. och är en metod att utsätta deltagare för extrema övningar och aktiviteter. För andra året i rad har vi haft nöjet att ha denna grupp som våra gäster.
Terräng orientering , långa Mountain Bike pass, långa paddelsträckor och en hel del andra svåra aktiviteter. Ett moment är att gruppen tar sig över vatten. Fyller en stor tunna med vatten, så mycket de vill och bär denna med sig under ca 6 km. Vid mål avräknas tiden med 2 minuter för varje liter de har med i mål. En grupp hade ca 80 liter dvs 80 kg med sig under turen + tunnans vikt.
Då det var en del svårigheter med orienteringen fick en del deltagare lite längre turen än beräknat, men allt ordnade upp sig i slutet.
Mycket fin grupp, som vi instruktörer önskar välkomna tillbaka för nya äventyr ett annat år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar