Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

torsdag 29 maj 2014

Fisket på topp i Västra Silen

Fick i dag besök av 3 fiskebåtar som fiskade på Västra Silen Det var vänner som var ute med bekanta och arbetskamrater som provade fisket i Västra Silen. Fick rapport att första vildöringen högg efter ca 10 minuter. Sedan följde det både flera öringar, en större Regnbåge och ett antal gäddor på mellan 70-90 cm. Gäddorna släpptes tillbaka i sjön. Ett per underkända blankfiskar returnerades också då de var under lagliga måttet 60 cm.
                                                                                                              
Fiskarna tog en längre lunch rast på vår Base Camp innan de fortsatte fisket söder ut.

Fick tyvärr höra av en av fiskeguiderna att det från land har tagits upp en del undermåliga fiskad dvs. under den lagliga längden 60 cm. Skall vi ha ett hållbart fiske i sjön ett antal år framåt måste alla följa de enkla regler som finns.

Detta har inte mycket att göra med kanot- och friluftsliv, men många av våra kanotgäster fiskar och får fina fångster under kanotturerna i området och det är glädjande att de får fisk när de löst fiskekort hos oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar