Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

söndag 2 maj 2021

Tänt var det här .

För några år sedan fick man inte använda sprit- eller gaskök i naturen för matlagning eller koka en kopp kaffe. Orsaken var stor risk för skogsbrand. Man skyllde på turister, att de inte kunde umgås med dessa kök på ett säkert sätt.

Samtidigt kan de stora skogsmaskinerna avverka skog och det kom ju också ett par kraftiga skogsbränder på hundra tals hektar som en följd av detta.

Just nu är det stor risk för gräsbränder i många områden. Dagligen kan man läsa om hur men eldar upp ladugårdar, vedbodar, boningshus och skogsområden.

Det måste vara ett fel någonstans. De som skyller på turisterna, är ju oftast lokal befolkning som själv blir turister om de reser bortom den egna kommun gränsen.

Men just nu är man mest hemma vid den egna bostaden och så av någon underlig anledning börjar det torra gräset brinna, elden sprider sig utom kontroll och tar med sig diverse byggnader och skogsområden. Detta sker utan att det är turister i närheten, de som inte kan hantera ett sprit-eller gaskök. Fundera på detta.

Kanske det är dags att utfärda förbud att elda upp egna byggnader.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar