Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

tisdag 21 december 2010

Den kortaste dagen och längsta natten.


I dag är det ju den kortaste dagen och nu kommer den längsta natten. I kväll fullmåne och i förmiddags var det månförmörkelse. 25 minus var det på tidig morgon.
Nu kan det ju bara bli bättre med ljus och vi går onekligen mot varma tider, även om specialisterna säger att vi har haft den kallaste förvintern på 150 år.
Jag hittande inga Lo spår då vägen var plogad, men Lokatten finns här. Nu söker sig rådjuren allt närmare husen dels för att få eventuellt foder, men säkert också för att få skydd från för närgångna lodjur.
För vår del eldar vi i alla spisar och öppna eldstäder, med fin björkved, som är huggen för 2 år sedan och bra torr.
Bilden är från morgonen utanför Kanot anläggningen, där vi har ett äppelträd, som vi fått för många år sedan av en skolklass från Årjäng som var här för ett vildmarksäventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar