Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

torsdag 9 augusti 2012

10 dagars scoutläger slut.

Under 10 dagar har en tysk scoutgrupp varit våra gäster. De har delat upp gruppen i mindre grupper, som tagit varierande turer med kanot, vandringar och äventyrs arrangemang, de senare har vi svarat för.
Bra att större grupper delar på sig och är högst 2 -3 kanoter på tur åt gången, så slipper vi dessa stora grupper i området, som ofta belamrar lägerplatserna med mycket folk och utrustning. Naturupplevelserna försvinner men det är man inte medveten om.
Den grupp vi har här på Base Camp har både sett älgar, mängder med rådjur och bävrar.

När gruppen lämnade sin lägerplats var de enda spåren märke i gräset där de haft sina bivacker. Tänk om alla, kunde ta liknande hänsyn på alla lägerplatser i området, så enkelt det skulle vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar