Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

lördag 4 augusti 2012

GPS kompassen för och nackdelar.

Flera av våra långväga gäster använder GPS kompass för att hitta till oss. Tyvärr är det många som kör fel. Det är ju flera Risviken i Sverige, så det är lite av ett lotteri att komma rätt. GPS kompasserna visar ofta rätt kring städer, men när man kommer ut  på "landet" blir det fel.
Vi har flera som från Köpenhamn kört via Oslo, en lite nätt om väg på ca. 280 km. Gör man så, att man läser och accepterar våra ansvisningar på hemsidan www.nordkanot.se så står den riktiga vägbeskrivningen där.
Från Köpenhamn är det 5 högersvängar för att komma till Risviken, Den första strax söder Uddevalla till väg 172. Nästa vid Kyrkerud och så en högersväng vis ÅGY skolan och näst sista vid Sillegårdseds korset, och slutligen vid vår skylt.
GPS kan vara ett bra komplement till en riktig karta, men att bara använda GPS är dömt att misslyckas.
Nordmarksbor ser ni vilsna turister, som frågar efter Risviken och Nordmarkens Kanot Center, så kör de efter GPS kompass.
GPS kompasserna måste ha färska kartor och programeras rätt, annars visar de helt fel. Man kan inte lita på eletronisk vägvisning för några 100- lappar, det krävs betydligt dyrare grejor för att det skall fungera skapligt.
Så läs information, kör efter den och släck ned GPS kompassen så kommer du fram.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar