Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

måndag 28 september 2009

Harry Macfie Canoe Club´44:e gången






















För tredje gången samlades Harry Macfie Canoe Club i Risviken på Nordmarkens Kanot Center. Nu var vi 38 medlemmar av ca 100 som kom. Det var 22 år sedan vi träffades för första gången. Sedan var ett möte för 12 år sedan i Risviken. Av tidigare blogg kan du läsa om totalrenoveringen av Montrealkanoten Sagwa.
På lördagen sjösattes Amik och Sagwa och en fin kanottur mot söder till Lövnäsviken där vi tittade på en bäverhydda m.m. Vinden var styv kuling, men båda kanoter, med de mycket erfarna paddlarna, hade inga problem att ta sig fram.
Åter på Base Camp hade jag ordnat en liten utställning av minnan från ett långt kanotliv. Böcker, kartor, utrustning, bild på Harry Macfie och Sam Kilburn i Alaska m.m.
På eftermuiddagen och kvällen samlades deltagarna kring lägerelderna och talade om sina olika kanotfärder i Canada och Alaska. Många gemensamma minnen kom fram från olika färder i dessa områden.
I dag måndag, har glöden slocknat vid den gemensamma lägerelden, endast lite träkol och varma stenar är kvar.Medlemmarna i Macfie Canoe Club vet hur man hanskas med kanot, natur, och lämnar inga spår efter sig. Man kan påstå att de är kanoternas riddare.
Vi på Nordmarkens Kanot Center tackar än en gång för möjligheten att ha Macfie medlemmarna som våra gäster och ett innerligt tack för all hjälp, med att åter få Sagwa sjövärdig.
Må röken från "många lägerelder ännu sticka era ögon", och tänk på att "långsamhetens vällust är vida överlägsen fartens tjusning" när ni paddlar på fria kanotvatten och håll er paddel våt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar