Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

torsdag 28 oktober 2010

Bättre ordning i kanotlandet.


I dag hade representanter för kommuner, markägare turistfolk och medlemmar i SCOA dvs de kanot företag som är anslutna till Scandinavian Canoe Outfitters Association möte för att få bättre struktur och en samsyn på frilufts-och kanotturismen inom Dalsland Nordmarkens vattensystem.Det är onekligen så, att det under den intensivaste högsäsongen, är lite för mycket kanotister på vissa platser. Vi skall försöka får till en ordning där det dels sker en spridning från de mest attraktiva platserna till andra områden. Vidare att det sker ett närmare och bättre samarbete mellan alla markägare och de kanotföretag som finns och verkar i området. Personligen ser jag det så, att alla kanotföretag som har verksamhet inom området skall vara med i en intresse organisation för att förädla produkten och att att området lever upp till en välskött destination. Detta kostar pengar och måste betalas av de gäster som kommer till området för att paddla och leva friluftsliv och inte sponsras av kommunernas skattebatalare.

Vid detta konstruktiva mötet i dag kom vi överens om att få till en "styrgrupp" som fastställer de juridiska regler som gäller, andra regler för våra gäster och kanotföretag och dessas rättigheter och krav på en bra produkt, den de betalar för.
Markägare och kanotföretagen måste oftare sitta vid samma bord och komma överens om hela utformningen av verksamheten i kanotområdet. Det tjänar vi alla på. De bofasta, våra gäster och vi själva som kanotuthyrare.
Nytt möte blir redan den 18 November, där det kommer att bli, en hel del konstruktiva konkreta förslag.
Vår strävan är ett välskött och tillgängligt bra område för friluftsliv och vattensport, en destination alla kan vara stolta över på naturens och bofastas villkor. Enklare än så kan det inte bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar