Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

lördag 27 maj 2017

Bättre väg för alla


I dag den 27 maj 2017 invigde vi nyasfalteringen m.m. vägen Sillegårdsed –Risviken, bortagande av sten, rensning av klippväggar, kantförstärkning , vitmakering och till och med Hajtänder vid vägslutet. Totalt lite mera än 7 km. Nu efter nästan ett år, med diverse avbrott är allt klart Det är en mycket viktig dag för oss som bor efter vägen. Respekt för de som arbetar för att få till det.
En kuriosa är ju att Peter den Store grundlade Sankt  Petersburg den 27 maj år 1703 och 340.000 engelska soldater evakuerades från Dunkerque just på denna dag  i Operation Dynamo år 1940. 

  det finns historisk vingslag som vi som bor efter vägen kan luta oss mot. Vi har också invigt en viktig händelse med fika vid Badbarnen för ett 70 tal intresserade som bor efter vägen. Suveränt.
Ny generation klipper bandet,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar