Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

söndag 22 april 2018

Bra om statestik är något så när riktigt.


Läste i NWT om olika friluftskommuner i Sverige.
Här en del av texten:

”Filipstad fortsätter att prestera väl och delar förstaplatsen som länets bästa friluftskommun med Hagfors” framhålls i ett pressmeddelande där det också framgår att Filipstad plockar poäng på bland annat en samverkansgrupp och dialog med markägare och ideella friluftsorganisationer. Totalt fick Filipstads kommun 28 poäng, Årjäng som var sämst i länet fick 7,5.
Jag som håller på med friluftsliv på heltid sedan 1956 undrar varför. 

Inom kommunen finns ett av Europas finaste och renaste vattensportområde. Ett otal fina lägerplatser med vindskydd, miljötoaletter, eldstäder, ved och information.
Vidare Glaskogens Naturereservat med ca 380 km vandringsleder, övernattnings stugor, vindskydd och informations central m.m.  Stora delar av dessa vandringsleder går genom just delar av Årjängs kommun. Under många år har man byggt upp dessa fina friluftsområden, satsat både pengar och arbete tills vad det är i dag två fina aktiviteters anläggningar för både ortsbor, svenskar från andra områden och många internationella gäster.
Det finns också fina skidspår, orienteringsbanor, dressin cykling och mycket mera.
Även Årjäng har avtal med markägare och dessa erhåller 3000:- per år för att upplåta område för en lägerplats. Dessa pengar kommer in genom den avgift kanotister betalar.

Ändå ligger Årjäng sist i Värmland, men kan undra varför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar