Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

lördag 25 september 2010

60 års Jubileum, men inte mycket friluftsliv i denna blogg.


!950 började jag som militär i Skövde. Här lades de första byggstenarna till friluftsliv och utevistelse. Den 24/september 2010 ordnade några av de kvarvarande kamraterna från 1950 ett möte på vårt gamla regemente i Skövde. Det blev en rundvisning av dagens regemente m.m. och ett besök på Dalen Museet i Stenstorp.

Att jag tar med detta i bloggen beror som sagt, att här lades de första grunderna till friluftsliv och att ha ordning och redan på sin utrustning vid vistelse utomhus.
I dag börjar det ju bli så bekvämt att det är obekvämt , men väldigt få har förstått detta. Så fort någonting inte sker omedelbart eller någonting går snett, måste man hitta en "syndare", men oftast beror det på en själv och ens förmåga att improvisera och finna lösningar. Detta bland mycket annat lärde vi oss inom försvaret och det sitter kvar ännu.

1 kommentar: