Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

torsdag 28 april 2011

Nya bryggor,gästhamnar och TV program

Var i dag på ett mycket trevligt möte. Ett stort antal bryggor och gästhamnar är snart färdigställda vid sjöarna i anslutning till Dalslands Kanal inom Årjängs kommun. Det är då lättare för bland andra kanotister att angöra bryggorna för inköp, service m.m. i anslutning till de platser där det finns bebyggelse, exempelvis, Sillebotten, Årjäng, Töcksfors, Lennarsfors mfl. platser.
En känd fiskeprofil berättade om den TV film, för TV4, om fisket inom området som skall spelas in, med början i mitten av Juni.
Det rena vattnet, drickbart i stort över allt, en mängd fiskevårdsåtgärder som gjorts, och ett bra fiske, gör att intresset för att göra området mera känd för båt- och fiske turister ökar.. Givetvis gynnar det också i stort ortsbor.
Årligen sätt ut ett mycket stort antal lax- och öringsyngel i sjöarna som betalas med de pengar som fiskekorten inbringar. Det rör sig om över 100,000 kronor per år i fiskevårdsåtgärder.
Man betonade de stora möjligheter som nu skapas för utveckling och entrepenörsskap för boende i området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar