Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

onsdag 20 april 2011

Sågade virke till nya bygget i dag.

21 grova stockar skulle sågas till fina fura bräder. I början krånglade det med sågen, men tack vara goda grannar kom det hela i gång. Hjälp med en stor skogstraktor för transport, granne vid sågen kom och hjälpte till hela dagen. Sent på kvällen var virket sågat och kört till Risviken där vi strölägger och hoppas att vårsolen och den fina värmen + 20 grader i dag skall göra sitt, så att vi snart kan börja hyvla och skruva upp väggar och tak.
På morgonen började en del björkar att få små späda löv och vi har i dag sett sädesärlan en vecka senare i år än förra året. I påsk kommer de flesta björkarna att vara gröna med "musöron".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar