Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

måndag 17 september 2012

Problem i Västra Silen.

På lördagen den 15/9 tog jag kontakt med Nya Värmlandstidningen ang. den stora vattensänkning, som på några dygn skett i Västra Silen. Vår räddningsbåt ligger på land. Kring bryggan är det torrlagt. Problem.
En reporter från NWT kom för att göra ett reportage och det publicerades i dag måndag 17/9. Omfattande problem finns även i hamnen i Årjäng. Vattensänkningen är på grund av reparationsarbeten vid bron i Gustavsfors.
Någon information om denna kraftiga vattensänkning på några dygn är inte offentlig gjord.
Nu är det inte enbart stora problem för båtägare, utan även för den föryngring av lax och öring som äger rum i de bäckar som finns kring sjön.
Årligen lägger fiskevårdsområdet ned stora pengar i föryngring och nu kan föryngringsbäckarna inte fungera.
Nu skyller Vattenfall på Trafikverket och de i sin tur på Vattenfall, ingen har tydligen ansvar för någonting som ställer till stora problem, inkomstbortfall och kostnader för båt bärgning m.m.
Det är synnerligen svagt av de ansvariga att inte lämna ut upplyssning om vattensänkningen. Vi har fungerande lokalradio, lokal tidningar, lokal TV och vi lever i dag i ett informations samhälle, varför använder man inte detta.
Det nu inträffade är ett "lågvattenmärke" för berörda ansvariga.
Kan man lita på statliga myndigheter i fortsättningen om någonting inträffar, får vi rätt information i tid, det är frågan!

2 kommentarer:

  1. Not good news - lets hope for a wet autumn and a snowy winter to help raise levels if possible

    SvaraRadera
  2. We got no information before low water level.

    SvaraRadera