Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

söndag 30 december 2012

Fisket fortfarande på topp i Västra Silen.

Det har väl inte undgått någon att höstens fiske efter Regnbågs Lax har varit på topp i Västra Silen.  Folk har kommit från när och fjärran och i princip ”håvat” upp fisk. Många från Polen, Lettland, Norge, Tyskland har varit här för att fiska.

En del har  inte varit ”sportfiskare” utan sett det som en fin extern inkomstkälla och sålt fisk lite varstans. Tyvärr har alla inte  köpt fiskekort utan man hänvisar till att man inte vet och åberopar ”allemansrätten”. Kommer med många dyrbara spön och rullar och special fiskeutrustning. Står nattetid i bilbelysning och håvar fisk, men har inte råd att lägga en liten avgift för ett fiskekort, och där inkomna avgifter går direkt tillbaka i sjön i form av utsättningar, ordnande av lekplatser för Lax och Öring, och en massa andra fiskevårdande åtgärder till nytta för alla. Fiske inom fiskevårdsområden är inte tillåtet utan gällande fiskekort, och det kan och kommer, att leda till åtgärder för de som fiskar utan fiskekort. Riktiga sportfiskare följer gällande bestämmelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar