Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

tisdag 25 december 2012

Juldagen bjöd på fina överraskningar.

Stamgästerna rådjuren kommer under natten och i skymningen strax utanför vårt fönster. Tyvärr för mörkt att ta bilder ännu, men de är framme på samma plats som vintern 2011-2012
Juldagen var planerat för att ta en tur i ett skogsområde norr Risviken. Efter en stund kom vi på en grupp orrar som satt i en björk och kalasade på späda björkknoppar.
Lite älgspår i vägkanten, som ännu inte var plogad efter nattens snöfall. Plötsligt ser vi  någonting på en sjö som inte brukar vara där.Två svarta prickar blir till en. Vad nu?
Fram med kikaren och så ser vi att det är två vargar, som efter en stund blir till tre stycken. Kamera fram, men på ett avstånd ca knappt 500 meter utan stativ blir bilden till några diffusa prickar. Vi ser vargarna i ca 7-8 minuter när de går efter sjökanten och försvinner upp i skogen. Ett fantastiskt Jul äventyr för friluftsmänniskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar