Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

onsdag 26 oktober 2011

Besök på fransk vingård-inte helt fel.

I samband med resan till det Europeiska modellflyg centret CEMA ordnades det ett uppskattad besök på en fransk vingård, med en fin vinprovning och produktinformation Det är ett alternativt för modellflygarna om de vill ha ett par timmars paus i flygandet eller om det skulle vara lite dåligt flygväder (vilket det sällan är) Ett flertal av vingårdens  produkter finns i det svenska sortimentet. Avstånd från flygcentret till vingården ca 12 km.


Under ett par timmar fick vi se allt från 10.000 tals lagrade vinflaskor, till ektunnor med lagrad vin, djupt nede i kalkgrottor, där vinet senare skall fyllas på buteljer.
Detta besök bjuder vingården på, men givetvis kan man och bör man, köpa någonting av kvalitets vinerna som säljs i samband med besöket.
De klassiska franska druvorna cabernet sauvignon, syrah och grenache ger Chateau Vignelaure just den kraft, elegans och komplexitet som slottet blivit så känt för.  
Här Vinslottets hemsida  http://www.vignelaure.com/  samt den svenska försäljaren http://www.domaine.se/  Då detta innehåller information om alcohol kan du läsa vidare om du är över 25 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar