Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

söndag 17 februari 2013

Aktiviteter som korresponderar.

Vi var i går inbjudna till ett midvinterblot i Värmlands Nysäter och vikingabyn där. Nu är det ju på det viset, att vikingarna på slutet av 900 talet seglande från Grönland och Island till Newfoundland och  där mötte "skrällingarna" dvs. indianer,som kom i "båtar tillverkade av björkens näver". Med andra ord kanoter.
Därför passade det fint, att vi som håller på med kanoter ,träffar "vikingarna " och har midvinterblot tillsammans lite mera än tusen år senare.
Vikingabyn och museet i Nysäter är en verklig upplevelse framför allt också när man håller det årliga Vikinga tinget och en vikinga marknad. Sevärt i högsta grad.
Om allt går i lås så kommer "vikingarna "till oss i vår för att paddla i de stora Voyageurkanoterna och ha en dag i eldens tecken, där vi kommer att visa forntida metoder för att göra upp eld.

                                       Tidigare vikinga hövdingen numera åldermannen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar