Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

söndag 30 januari 2011

Vinterjakten slut för i år.




En del av vår vardag med friluftsliv är jakt och fiske. På dessa turer skaffar man sig erfarenhet och vana att vistas ute oberoende av väder och vind. Sen kan man ha många synpunkter på jakt, men det är en del av livet i glesbygd. Det är kanske vår konsertsal, våra teatrar, stora bibliotek och liknande för vi som bor avsides från storstädernas mångfald av utbud.


Under 3 jaktdagar efter älg och varg såg vi endast 3 älgar som fick gå vidare. Men med ett trevligt kamratgäng som tillsammans kunde trivas vid brasan mellan de olika långa sittningar vid passen går dagen fort. Det kallas social kompetens av några, vi kallar det trivsel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar