Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

fredag 19 juni 2009

The British has taken over the Base Camp































I dag återvände hälften av den brittiska gruppen på 38 deltagare, de som varit ute i 3 -dygn på grundläggande friluftsteknisk träning enligt Bear Claw Bushcraft systemet. Den andra hälften av gruppen har haft andra programpunkter inom friluftsliv området.
Grupperna växlade, så grupp 2 tog kanoterna och paddlade iväg för sin träning.
Samtidigt kom 4 britter åter efter en veckas kanottur. De har tidigare gjort grundläggande Överlevnadskurs 2008 under en vecka. Fortsatt med en veckas extrem överlevnad samma år, och fullföljde med en veckas vinterutbildning mars månad detta år. Denna gång var de tillbaka för en egen kanottur och praktiserade sina färdigheter.
På Base Camp har den grupp som är här, har haft brödbakning på programmet och alla lyckades baka fina Bannock.
Med anledning av Midsommarafton fick de båda brittiska instruktörerna Gary och Steve, som är på Base Camp, lite extra goda biffar och sallad. De har det riktigt mysigt i Guides Cabin.
Natten gav en riktig rotblöta med mycket regn, men "ögruppen" lyckades hålla sig torra under sina ponchos. Bra jobbat. Johan och Dee som hade ansvaret var nöjda till 100% och inga hade blöta sovsäckar.
I morgon är det primitivt fiske och vi får se om det nappen en liten abborre.
De nästa 10 dagarna blir hårdare, vi höjer ju ribban hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar