Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

lördag 27 juni 2009

Näst sista strapatsen.
























Efter ca 7 timmar kom den första gruppen till "fallskärmssläppet". Två "skadade deltagare hade burit på primitiva bårar hela vägen ca 6-7 km. Sista biten av vandringen var vid norra Lövnäsviken, här blev, klippblocken för svåra, så ena gruppen tillverkade en flotte med hjälp av liggunderlag. Andra gruppen klarade av hindren.
Väl framme letade man snart upp den Nödbehållare som lagts ut och som simulerade ett fallskärms släpp. Ledarna hade gjort i ordning ett "Baconträd" och en "Hambush" vilket var en gran och en buske som var klädd med bacon. Stor glädje. Vidare hade en "fiskare" skänkt ett större antal gäddor till gruppen och lovat att om möjligt hämta hjälp.
I dag lördag, tidigt på morgonen, kommer gruppen att få radiobesked, om att de själva måste ta sig tillbaka till Base Camp Risviken för slutprovet, som är individuell elduppgörning, med hjälp av bågdrillning. Efter detta en härlig soppa och senare på kvällen än riktig måltid den första på 12 dygn.När middagen är klar blir det utdelning av Överlevnadsskolans märke till de som blivit godkända. The Hell week is ower.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar